BUSCADOR

Mallot Ciclista Subirats Capital de la Vinya – Mercat del Préssec d’Ordal

Mallot Ciclista Subirats Capital de la Vinya – Mercat del Préssec d’Ordal

Mallot ciclista @moziatex #Subirats #CapitaldelaVinya - Mercat del Préssec d'Ordal #Enoturisme #Penedès

Per tal de seguir potenciant el cicloturisme, el Patronat de Turisme de Subirats ha llançat el Mallot Ciclista Subirats Capital de la Vinya – Mercat del Préssec d’Ordal. Aquesta peça de roba esportiva ja és a la venda a l’Oficina de Turisme de Subirats com a record per als visitants al municipi que el recorren en bicicleta per carrers, camins i carreteres, sigui de manera individual o amb les rutes guiades que proposen cada vegada més empreses turístiques, com Vicicling, El Molí Tours – Bicing Penedès o Burricleta Penedès-Garraf, pels itineraris de les Rutes Vitivinícoles de Subirats, i especialment a l’estiu fent parada al Mercat del Préssec d’Ordal. L’aparició del mallot s’ha fet coincidir al setembre amb la celebració de diversos esdeveniments ciclistes al municipi de Subirats com la Pedalada per la Independència el dia 3, una etapa de la Vuelta Ciclista a España el 6 de setembre, i també grans celebracions com el pas de la Via Catalana a la Capital de la Vinya a la carretera N-340 on s’espera una participació de 8.000 persones durant la Diada de l’11 de setembre. El mallot està decorat amb els motius del Mural de Subirats Capital de la Vinya creat aquest any a Ordal (Subirats), sobre una paret de grans dimensions a tocar de la carretera N-340, tot destacant les referències al Mercat del Préssec d’Ordal. Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat durant els mesos de juny, juliol i agost organitzada pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col•laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona. Els logotips d’aquestes entitats hi apareixen al mallot, així com les dues marques turístiques del Penedès: Enoturisme Penedès i Penedès Marítim. Està disponible en talles per a totes les edats XS, S, M, L, XL al preu de 35 EUR a l’Oficina de Turisme de Subirats, tant a l’Estació Vitivinícola de Lavern com a la Caseta de Fusta de Sant Pau d’Ordal. L’empresa penedesenca de confecció de roba esportiva Moziatex ha realitzat la producció del Mallot ciclista de Subirats Capital de la Vinya – Mercat del Préssec d’Ordal.

Ambient festiu al Mercat del Préssec d'Ordal

El Mural de Subirats Capital de la Vinya es un reclam turístic de 80 m2 pintat a la paret lateral de l’edifici situat a l’Avinguda de Barcelona número 16, a tocar de la carretera N-340 al seu pas pel poble d’Ordal (Subirats). La seva execució va generar expectació durant la seva realització, durant l’hivern i primavera del 2013, ja que eren diverses les persones que s’aturaven per contemplar la seva creació. Però, des del primer dia que es va retirar la bastida i es va poder contemplar acabat, moltes són les persones que s’aturen per admirar aquesta obra d’art de gran format i compartir-la a les xarxes socials d’internet, fet que ha significat una acció promocional addicional important. El Patronat de Turisme de Subirats va convocar un concurs per al disseny i realització d’una pintura mural com a nova atracció turística a Subirats i al Penedès en aquesta localització, i va concedir el premi a la proposta de Cristina Moriano (Subirats) i Ingrid Rubio (Sant Martí Sarroca). Les artistes van recollir en el seu projecte referents significatius composant-los amb tonalitats, colors i textures que podem apreciar a Subirats i a tot el Penedès. Composicions al voltant de la música, l’harmonia, la terra, el vi, la lluminositat i l’alegria que irradia aquest paisatge. Les referències al món del camp i la vinya, al Mercat del Préssec d’Ordal, les Rutes Vitivinícoles de Subirats, la vista del Castell de Subirats, el Festival de Música a les Vinyes, entre d’altres, són algunes de les representacions figuratives, que comparteixen espai amb d’altres mes abstractes, com son les zones de color i taca que composen el mural. Cal destacar que les dues autores duen a terme el Taller infantil Punt de Pintura, la Cristina com a responsable de l’activitat i l’Ingrid com a col·laboradora, que s’imparteix a l’Aula de Natura de Subirats La Puput, així com de la iniciativa de revestiments murals 2colorsmural. El jurat del concurs, a més d’estar format per representants del Patronat de Turisme de Subirats, l’Ajuntament de Subirats i artistes locals, també hi van figurar representants dels mitjans de comunicació de l’Alt Penedès per ajudar en l’elecció d’un element publicitari que combinarà característiques artístiques i comunicatives. Aquesta iniciativa va ser destacada per la Diputació de Barcelona amb la concessió d’una subvenció per tal d’aprofitar l’important punt de pas com a nou recurs turístic.

Finalització del Mural de Subirats Capital de la Vinya (4)

La carretera nacional N-340, que uneix Cadis amb Barcelona, té 1.248 Km i és la més llarga d’Espanya, amb un llarg recorregut pel Penedès d’oest a est, tenint la seva porta d’entrada al Port d’Ordal, al municipi de Subirats. Aquesta carretera estatal ha estat històricament la carretera del Mediterrani, que unia totes les poblacions costaneres. Fins la construcció de l’autopista AP-7 va ser el principal eix viari del mediterrani, connectant per primer cop aquest litoral peninsular, i encara suporta un trànsit molt elevat superant els 20.000 vehicles diaris al seu pas pel Penedès. El poble d’Ordal (Subirats), porta del Penedès al Baix Llobregat i capital de les Muntanyes d’Ordal, ofereix una important oferta comercial lligada al trànsit de la carretera N-340 que travessa pel mig la població, i atresora al seu entorn dos elements arquitectònics catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la Creu i el Telègraf Òptic del Port d’Ordal, així com diversos senders paisatgístics d’interès com la Ronda d’Ordal.

Macabeu a les Rutes Vitinícoles de #Subirats #CapitaldelaVinya #Enoturisme #Penedès

Recentment es va realitzar la renovació de les Rutes Vitivinícoles de Subirats, amb nous cartells divulgatius que tenen la capacitat d’informar amb realitat augmentada als visitants. Aquesta novetat a les senyalitzacions, a les qual també es va procedir a una revisió dels seus continguts, permet interactuar mitjançant l’aplicació per a smartphones o telèfons mòbils intel·ligents Layar. D’aquesta manera es pot obtenir més informació sobre el terreny, doncs en temps real es despleguen, a les pantalles dels mòbils que enfoquen a la innovadora placa, uns botons sobre la imatge per reproduir vídeos sobre enoturisme i el municipi de Subirats, conèixer el paisatge amb fotografies de l’indret en altres estacions de l’any i accedir a fonts d’informació web, twitter i facebook, enviar un e-mail o trucar-hi a l’Oficina de Turisme de Subirats amb un sol clic. També consta de codis bidimensional QR per facilitar l’accés a més informació personalitzada al web de Turisme de Subirats http://www.turismesubirats.cat.

Les Rutes Vitivinícoles de Subirats va ser una de les primeres accions realitzades arrel de la creació del Patronat de Turisme de Subirats l’any 2001. Aquestes rutes, perfectament senyalitzades sobre el terreny i també amb plafons divulgatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any per recórrer lliurement o de forma guiada. Subirats és conegut com la Capital de la Vinya per ser el municipi, amb una extensió total de 56 km quadrats, amb la superfície més gran de Catalunya dedicada a aquest conreu fent un dels recursos turístics més importants les Rutes Vitivinícoles de Subirats: 34 km distribuïts en 9 itineraris paisatgístics de vinya, presseguers, bosc, masies, forns de calç, barraques de pedra seca, caves i cellers. La majoria de rutes comencen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, a l’estació de rodalies RENFE Lavern-Subirats, i es poden fer a peu, en bicicleta, en BTT, en Segway o a cavall. Contínuament s’ofereixen en aquest espai noves formes interessants per descobrir el Penedès i passejar tranquil·lament.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X