BUSCADOR

Les activitats complementàries impulsen encara més el Mercat del Préssec d’Ordal

Les activitats complementàries impulsen encara més el Mercat del Préssec d’Ordal

Inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal 2013 (29)

La passada edició del Mercat del Préssec d’Ordal ha registrat un nou augment de visitants, motivat en bona part per les activitats complementàries i de difusió que s’han realitzat aquest estiu per promocionar l’esdeveniment i atraure visitants a Subirats i el Penedès. Així cal destacar que amb motiu de l’esdeveniment “El Penedès a Barcelona”, que es va celebrar del 14 al 16 de juny i coincidint amb la inauguració oficial del mercat, hi va haver una parada representativa del Mercat del Préssec d’Ordal per promocionar la Capital de la Vinya i el Penedès a la Capital de Catalunya. Aquest estand va ser un dels que va registrar més afluència de la mostra on a més a de la degustació es venia el Préssec d’Ordal a barcelonins i turistes que s’hi apropaven. Una de les novetats de l’edició del Mercat del Préssec d’Ordal d’enguany va ser la ruta paisatgística “Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal”, organitzada els diumenges durant la temporada de mercat i ara el primer diumenge de cada mes, tot un itinerari de descoberta del paisatge que va merèixer un reportatge de TV3. Una altra activitat va ser la ruta de tapes amb Préssec d’Ordal pels restaurants de Sant Pau d’Ordal (Subirats) combinada amb una visita al celler Albet i Noya. També la degustació del maridatge de cava i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes”, amb la qual són obsequiats tots els compradors del mercat i que es va introduir amb èxit els darrers anys segueix agradant i molt els visitants. Aquesta va ser una de les motivacions més destacades pels visitants enquestats pel Patronat de Turisme de Subirats durant la celebració de l’esdeveniment per conèixer millor la seva resposta. Però el Préssec d’Ordal no només es va maridar amb el cava de Subirats sinó també amb motocicletes clàssiques gràcies a la trobada realitzada per l’Associació d’Amics de les Motos i Vehicles Clàssics del Penedès, i que va ser convocada a Subirats amb motiu del Mercat del Préssec d’Ordal. Els visitants van poder admirar autèntiques peces de museu que en alguns casos, s’apropen als 80 anys d’antiguitat i segueixen circulant en magnífiques condicions. L’experiència turística amb èxit del Mercat del Préssec d’Ordal comença a ser estudiada de primera mà, així ho demostren les visites rebudes de grups que mostren aquest interès com agricultors txecs i universitaris de fructicultura de Corea del Sud.

Ambient de la trobada de motos clàssiques al Mercat del Préssec d'Ordal #Subirats #CapitaldelaVinya #Enoturisme #Penedès

El Mercat del Préssec d’Ordal és organitzat des de l’any 2006 pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal amb la col.laboració de l’Ajuntament de Subirats i la Diputació de Barcelona, tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost a la Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal (Subirats) de 9 a 14 hores.

@tv3cat fent un reportatge sobre la ruta per la terra del Préssec d'Ordal #Subirats #CapitaldelaVinya #Enoturisme #Penedès

Els pagesos elaboradors d’aquest producte el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors, a partir de la inauguració i coneguda així per haver nascut al Festival de Música a les Vinyes. L’alt valor qualitatiu que tenen aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part el tipus de sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el Préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel.lents qualitats aromàtiques i gustatives. Aquesta informació va ser recollida en el Llibre Promocional del Mercat del Préssec d’Ordal, disponible a l’Oficina de Turisme de Subirats i també en format electrònic.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X