BUSCADOR

L’Ajuntament de Subirats implanta un nou sistema de recollida de la fracció vegetal als nuclis de població

L’Ajuntament de Subirats implanta un nou sistema de recollida de la fracció vegetal als nuclis de població

A partir del mes de novembre de 2013, els nuclis de població de Subirats tindran una recollida de la poda i restes vegetals llenyoses amb sistema Porta a Porta.

Fa un any es va implantar la recollida de la Fracció Orgànica (FORM) a tot el municipi de Subirats. A la majoria de nuclis de població, va comportar un canvi en el sistema, passant a ser una recollida Porta a Porta de la FORM i també del rebuig. A més a més, es va implantar un nou sistema de recollida per a la poda – fracció vegetal, ubicant contenidors en diversos punts.

Durant aquest any de funcionament, s’ha detectat que aquesta recollida de poda no funciona massa bé, doncs en els contenidors específics per a aquesta fracció s’hi dipositava també brossa, la qual cosa sovint feia que hagués d’anar a l’abocador enlloc de a la planta de compostatge, davant la impossibilitat de dedicar-se a separar-ho tot.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu principal de que millori la recollida de poda i es pugui gestionar correctament, a partir del pròxim mes de novembre, entrarà en funcionament un nou sistema de recollida de la poda als nuclis amb un sistema porta a porta.

FUNCIONAMENT: Els veïns interessats en aquest servei, hauran de recollir prèviament un sac especial a l’Ajuntament. En el cas de restes vegetals de mida petita, caldrà dipositar-les als sacs, i en el cas de branques caldrà fer-ne feixos i lligar-los. Cada divendres hi haurà recollida de la poda, previ avís a l’Ajuntament (com a màxim el dimecres anterior), dia que hauran de deixar davant de l’habitatge el sac amb les restes vegetals i/o feixos de branques per a que se’ls puguin passar a recollir. El funcionament serà similar a la recollida d’andròmines.

D’altra banda, en les urbanitzacions, de moment continuarà el sistema de recollida mitjançant contenidors per a la fracció vegetal, ubicats al costat dels contenidors de la resta de fraccions, donat que no realitzen la recollida porta a porta i no hi ha tants problemes. A més, es farà una campanya de reforç i conscienciació per tal d’informar de la presència d’aquests contenidors i quin contingut cal dipositar-hi, per tal de que la població en faci un ús correcte i minimitzar-ne el contingut d’impropis.

Díptic informatiu pels nuclis

Díptic informatiu per les urbanitzacionsX