BUSCADOR

Inauguració del 14è Mercat del Préssec d’Ordal

Inauguració del 14è Mercat del Préssec d’Ordal

El Mercat del Préssec d’Ordal arrenca aquest cap de setmana a Sant Pau d’Ordal on es podran adquirir els primers préssecs de la temporada. La inauguració serà el diumenge 09 de juny a les 11.30 hores, amb Santi Amigó del restaurant Cal Xim de Sant Pau d’Ordal i veí del municipi que donarà el tret de sortida a la temporada del préssec d’Ordal 2019.

Un any més, a la plaça Subirats trobareu préssecs en les condicions òptimes de maduració i podreu tractar directament amb els productors i adquirir préssecs collits directament de l’arbre al mercat i a taula. També trobareu altres productes de la terra com mel, melmelades, oli d’oliva i la possibilitat de comprar cava i vi directament dels cellers elaboradors de Subirats que participen en el maridatge de préssec i cava. Cada celler té una data confirmada per fer el maridatge al mercat.

El  programa d’activitats del dia de la inauguració de 10h a 14h incorpora un taller de bosses pintades amb préssec per anar al mercat adreçat al públic infantil i una passejada guiada en temps de collita per gaudir en família de la terra del Préssec d’Ordal. També es presentarà el projecte educatiu “La vinya dels nens” de l’Escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal, i els visitants podran arribar en tren i agafar una bicicleta a l’estació de tren de Lavern per anar al mercat,  promoció amb un descompte en el preu del lloguer de la bicicleta i una bossa de roba per comprar els préssecs de regal. Al mercat trobareu també un punt d’informació i venda d’entrades del Festival Música a les vinyes que enguany arriba a la dissetena edició.

Durant la temporada gastronòmica del préssec els restaurants locals treballen el préssec d’Ordal en les seves cartes, i altres elaboradors de la comarca porten a plaça els seus productes artesans elaborats amb préssec d’Ordal, com el gelat de préssec d’Ordal elaborat per Torrons García Sirvent o la cervesa artesana Flor d’Ordal de BeerCat, aquests productes es podran degustar i comprar al mercat el dia de la inauguració.

El préssec d’Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari i argilós de Subirats i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat. L’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal organitza el Mercat del Préssec d’Ordal amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Enguany es treballa en la realització d’un estudi de diagnosi que reculli els serveis actuals i les propostes de millora del Mercat del Préssec d’Ordal en temes d’accessibilitat, sostenibilitat, parades i serveis amb l’objectiu de mantenir un mercat atractiu.

Fulletó_préssec_d’Ordal

Programa inauguració Mercat del Préssec d’Ordal 2019

 

 X