BUSCADOR

Inauguració del 13è Mercat del Préssec d’Ordal

Inauguració del 13è Mercat del Préssec d’Ordal

Els artistes de Subirats, Josep Massana i Lesley Yendell inauguraran la tretzena edició del Mercat del Préssec d’Ordal.

El dissabte 09 de juny arrenca a les 9 hores a Sant Pau d’Ordal el 13è Mercat del Préssec d’Ordal, un mercat singular on es pot comprar directament préssecs acabats de collir pels mateixos pagesos que els venen.

La inauguració serà a les 11.30 hores i dóna el tret de sortida a la temporada 2018. A la plaça Subirats es podrà adquirir l’autèntic préssec d’Ordal, i altres productes de proximitat com mel, melmelades o oli d’oliva. Un any més, destaquem les degustacions de préssec acompanyat de cava, i la possibilitat de comprar vi i cava directament dels cellers elaboradors de Subirats que participen en el maridatge.

A banda de la venda de préssecs i productes de la terra, el dia de la inauguració hi ha activitats per als més petits, com la narració del conte infantil “El millor préssec del món”, el projecte educatiu “la vinya dels nens” de l’Escola Sant Jordi de Sant Pau o la degustació de gelat de préssec d’Ordal. A més, es podrà gaudir en família de la passejada gratuïta en temps de collita.

La gastronomia de la zona i els restaurants que cuinen plats amb préssec d’Ordal en les seves cartes també serà present en el mercat, així com la programació del XVI Festival de Música a les vinyes que enguany arriba carregat de novetats.

De manera sostenible, per als visitants que durant el cap de setmana de la inauguració arribin en tren i agafin una bicicleta a l’estació de tren de Lavern per anar al mercat se’ls oferirà un descompte promocional en el preu del lloguer de la bicicleta.

Com a novetat del Mercat del Préssec d’Ordal 2018, s’ha reforçat la informació turística en destí mitjançant la instal·lació d’un tòtem 24 hores a la plaça Subirats on els visitants poden consultar tota l’oferta turística del municipi. Destaquem les ofertes relacionades amb el préssec, com la visita a un obrador, la ruta de tapes pel mercat o cull els teus propis préssecs.

El préssec d’Ordal és un producte de qualitat aromàtica i gustativa, en part pel tipus de sòl calcari i argilós de Subirats, i en part per ser un cultiu de secà, aquests factors li atorguen una aroma i un gust molt preuat. Enguany la pluja de la primavera ha sigut molt bona i això ha fet que els arbres es puguin desenvolupar bé i els préssecs aconseguir una bona mida. A partir del cap de setmana trobareu el préssec d’aigua, vermell i sucós.

L’Ajuntament de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal organitza el Mercat del Préssec d’Ordal amb el suport de la Diputació de Barcelona. Des de la creació de l’entitat, cada membre té un número assignat, així la marca, més el número de productor serveixen per autentificar la qualitat d’un producte que va directament de l’arbre a casa. Enguany entra en vigor el funcionament del nou reglament del mercat aprovat l’any passat i que garanteix que els venedors que hi concorren ofereixen el mateix producte: el Préssec d’Ordal.

No deixeu de venir al Mercat del Préssec durant els mesos d’estiu, tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, de 9 a 14 hores. Us hi esperem a tots a Subirats, Capital de la vinya!

Consulta aquí el programa de la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal



X