BUSCADOR

II Pujada Els Casots

II Pujada Els Casots

Subirats, a l’Alt Penedès, va acollir aquest cap de setmana la segona edició de la Pujada Els Casots, cinquena cita del Campionat català de Muntanya. La prova, organitzada per l’escuderia A Fondu Competició, va comptar amb la participació de més de cinquanta pilots que havien de recórrer una distància de 4,6 quilòmetres d’un antic tram recuperat del Ral·li Catalunya. La Pujada, puntuable pel Campionat català de Muntanya en les categories de Monoplaces, Turismes, Regularitat Sport i Propulsió, va atreure un bon nombre de públic que va desafiar la calor per veure les evolucions dels participants. En alguns moments del dia els termòmetres van superar els 30 graus.

Sergi Pañella sortia com a favorit, amb el seu Silver Car S2. El pilot de l’Escuderia Penedès Competició i veí de Subirats, es va imposar en les dues mànegues d’entrenaments i també en les dues de cursa amb un millor temps de 2 minuts i 16 segons. Amb la victòria als Casots, Pañella es situa líder i va llançat cap a la consecució de nou del Campionat.

El pilot del Penedès no ho va tenir, però, fàcil. Francesc Munné, també viu prop del tram i al volant d’un Demor Car va fer una excel·lent actuació anant de menys a més fins a aconseguir el segon lloc, amb un millor temps marcat a la segona mànega de cursa de només mig segon més que el guanyador de la prova. Munné, que encara es troba en període d’adaptació a la nova muntura, estava molt content en finalitzar la prova en la que podria haver pogut aconseguir fins i tot la victòria.

Ferran Pujol va veure com les seves possibilitats de guanyar a l’Alt Penedès s’esvaïen ben aviat. El pilot osonenc va tenir problemes de motor en el seu Demon Car durant els entrenaments i, tot i que va poder sortir a competir, al final de les dues manegues puntuables, es va haver de conformar amb el tercer millor temps.

La segona edició de la Pujada als Casots va reunir pilots de renom, tan de casa com de fora, el garrotxí ex campió d’Espanya de l’especialitat Xavier Riera, el campió en títol, Jose Antonio Aznar, junt a altres pilots habituals en el campionat d’Espanya, tots ells acompanyats per un grapat de pilots de Murcia i el País Valencià.

Xevi Riera, amb el seu BMW 320, va marcar el millor temps en Turismes durant la primera mànega d’entrenaments cronometrats. El veterà pilot de Sant Esteve d’En Bas es va indisposar posteriorment i no va poder participar en les dues mànegues de cursa. En la segona d’entrenaments es va imposar Gerard de la Casa.

La victòria final en l’apartat de turismes va ser un cop més per a Gerard de la Casa, amb el seu Seat Córdoba World Rally Car, que a més seria sisè en la general. El segon lloc en aquesta categoria se’l va adjudicar Raúl Borreguero, que va fer les delícies dels aficionats amb un Audi A4 Quattro. Joan Salvans, amb el seu BMW-M3, va ser tercer.

La Pujada als Casots-Subirats era puntuable també per al Trofeu Propulsió que, en aquesta ocasió, va ser per Joan Carrés i el seu BMW E30 FL.

Entre els cotxes de Regularitat Sport, Jordi Pedra, amb un BMW 323 i E21, va ser el més regular ja que només va cometre 1,2 punts de penalització en tota la prova i torna a re llançar-se en el campionat. El segon classificat, el Autobianchi A-112 Abarth de Lluís Teixidor, que va sumar 2,2 punts de penalització, i el Fiat Uno Turbo d’Alfons Navarro que, amb 2,8 punts, va ser tercer, i es manté com a líder del campionat R. S.

El lliurament de trofeus es va fer en un lloc destacable, les Caves Llopart, on l’alcalde de Subirats, Pere Pons, en el seu parlament, va donar ple suport a properes edicions de la cursa.

La propera cita del campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre amb la disputa de la primera edició de la Pujada de Alp a Masella.

Classificació de la prova

Classificació Regularitat SportX