BUSCADOR

Gossos amb llicència per fer-se estimar

Gossos amb llicència per fer-se estimar

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD Penedès) de la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa una nova campanya per fomentar l’adopció gossos i gosses de races qualificades com a potencialment perilloses (GPP’s).

Amb el lema «Gossos amb llicència per fer-se estimar» i adoptant una estètica familiar a les aplicacions mòbils i webs de cites, els gossos es presenten i donen a conèixer les seves principals característiques i virtuts buscant adoptants a qui donar amor i companyia.

La campanya acosta l’experiència de diverses famílies i de voluntaris del centre que conviuen amb gossos d’aquestes races, mitjançant entrevistes que es poden veure a les seves xarxes socials del centre. També s’ha dissenyat una imatge gràfica amb la participació de diversos animals del centre i que actualment busquen una nova oportunitat.

L’arribada de les festes nadalenques esdevé un període molt propici perquè moltes persones i famílies s’animin a acollir un animal a casa, ja que es disposa de més temps per facilitar la seva adaptació. Malauradament, en moltes ocasions es pren aquesta decisió sense assumir els deures i responsabilitats que això implica, o sense tenir en compte el tipus de raça o perfil d’animal que pot adaptar-se millor al nostre caràcter, entorn i forma de vida.

Un animal no és una joguina i la manca de conscienciació i sensibilització sobre les implicacions d’acollir un animal deriva, en l’increment dels casos d’abandonament o la cessió d’animals als centres d’acollida, en especial de gossos que requereixen llicència administrativa. En el cas del CAAD Penedès, actualment una part molt important dels animals del centre són exemplars GPP.

Des de la direcció del centre es demana evitar la seva estigmatització, ja que es tracta de gossos molt sociables i afectuosos, però forts físicament i amb la necessitat de mantenir un estil i ritme de vida actius, aspectes que cal tenir molt en compte a l’hora d’escollir el candidat o candidata més adequat per a cada família.

En aquest sentit s’insisteix a recordar la importància de rebre un bon assessorament a l’hora d’escollir quin tipus d’animal i de raça és la més adequada. També es convida a optar per l’adopció d’animals del CAAD Penedès, en comptes d’adquirir-ne un a través d’internet i xarxes irregulars de compra-venda.

Totes aquelles persones i famílies interessades en adoptar un animal de companyia, ja sigui un gos o un gat poden adreçar-se al CAAD Penedès enviant un correu electrònic a caad@mancomunitat.cat o trucant al 938100698 (opció 6).

 

 

 X