BUSCADOR

Pràctica de l’activitat física i l’esport de manera individual

Pràctica de l’activitat física i l’esport de manera individual

Comunicat de la SGEAF en relació a la fase inicial del retorn a la pràctica de l’activitat física i l’esport:

Després de les instruccions fetes públiques ahir pel Ministeri de Sanitat sobre les condicions en què es podrà tornar a realitzar esport i activitat física, en una fase inicial, a partir de demà, dissabte dia 2 de maig, en el marc del Plan para la transición hacia una nueva normalidad, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) exposa al sector esportiu català les mesures a seguir per començar aquest procés de desconfinament.

Es podrà realitzar qualsevol activitat física no professional de manera individual i sense contacte una vegada al dia, en espais oberts i dins del mateix municipi de residència. Les franges horàries permeses per dur a terme aquesta activitat són de 6 a 10h i de 20 a 23h. Aquestes restriccions horàries, però, no afecten els municipis de menys de 5.000 habitants. Les mesures entraran en vigor el proper dissabte 2 de maig i es publicaran al Butlletí Oficial de l’Estat.

En aquesta fase inicial de la desescalada esportiva, la Generalitat de Catalunya recomana una pràctica moderada, amb activitats com caminar, patinar, córrer, passejar en bicicleta, etc. Així mateix, insta la ciutadania a començar-ne la realització de forma moderada i gradual, i a dur-les a terme amb responsabilitat, respecte i seny per tal de minimitzar el risc de lesions i de contagi.

El Govern català recomana no realitzar cap pràctica individual amb risc associat per evitar accidents i tensionar el sistema sanitari. Com a mesures de prevenció i seguretat, es recomana portar la mascareta sempre que sigui possible, mantenir la distància adequada (mínima de 2 metres en activitats de baixa intensitat, i de 10 metres en les d’alta intensitat), així com evitar en tot moment les aglomeracions i respectar les recomanacions o instruccions que puguin establir les autoritats competents.

Faq’s sobre l’autorització per fer activitat física no professional a l’aire lliure en el confinament per la COVID19, per a persones de 14 anys o més

Us recordem que, tot i que ja està permesa la pràctica d’esport individual al carrer, continua activa la campanya #subiratsesmouacasa mentre duri l’Estat d’alarma. Tens tota la informació aquí.

 

 

 X