BUSCADOR

Enguany han tornat les Jornades de Recuperació de la Memòria, amb èxit de públic

Enguany han tornat les Jornades de Recuperació de la Memòria, amb èxit de públic

Com cada any, l’Ajuntament ha col.laborat amb les Jornades Europees de Recuperació de la Memòria, que van començar divendres amb la projecció de la pel.lícula “El silencio de otros”, d’Almudena Càrceres, on el protagonisme el prenien les víctimes de la guerra i la repressió del franquisme, que demanen justicia.

Dissabte va tenir lloc, l’homenatge dels soldats caiguts al monument del memorial democràtic de la Serra de Riés, amb la lectura de poemes d’Agustí Bartra, i Joan Oliver(Pere Quart) i el testimoni de la vida de les dones de Concha Liaño.

Finalment ahir diumenge es va poder viure la teatralització de la vida a les trinxeres dels soldats, de la mà del grup de recreació histórica, a les trinxeres del Pago, i va acabar amb la recreació de l’escola durant la guerra civil i la cloenda al Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona.

En aquest acte final van prendre relleu el protagonisme dels nens que van viure la guerra civil, que l’hauria d’haver tingut, a la gimcana que havien preparat dissabte a la tarda, els esplais Els Cargols i Sol Naixent, però que es va haver de posposar i es farà el pròxim dia 2 d’abril.

Han estat unes jornades amb èxit de públic, amb una assistència de trenta cinc persones a cadascun dels actes. Van comptar a més amb l’assistència de l’alcalde i el regidor de cultura, que van destacar la necessitat de poder mantenir viva la memoria i de reconèixer la tasca del CESUB i dels grups de reacreació.

Agraïr especialmente la tasca del CESUB i emplaçar a la ciutadania el proper 3 d’abril, als actes de restitució jurídica d’algunes víctimes.

 

 X