BUSCADOR

EL CONSELL COMARCAL DECLARA BÉNS CULTURALS D’INTERÈS LOCAL LA CAPELLA DELS CASOTS I LA VIL·LA ROMANA DE CA L’ESCUDER

EL CONSELL COMARCAL DECLARA BÉNS CULTURALS D’INTERÈS LOCAL LA CAPELLA DELS CASOTS I LA VIL·LA ROMANA DE CA L’ESCUDER

Durant el passat 21 d’abril el Ple del Consell Comarcal  va declarar Bé Cultural d’Interès Local la Capella dels Casots i la Vil·la Romana de Ca l’Escuder.

Antoni Romeu, conseller comarcal de Cultura, va explicar que “la capella dels Casots és un edifici del segle XX que l’Ajuntament de Subirats vol convertir en centre d’interpretació on exposar els vestigis arqueològics custodiats al Vinseum i al Museu de l’Institut Català de Paleontologia i on donar a conèixer els jaciments arqueològics propers (Puig del Cocodril, els Casots i la Torrota d’en Llopart), i també vol convertir l’espai al voltant de la capella en un mirador turístic i un punt de partida de diverses rutes per l’entorn de la Serra d’Ordal”.

Pel que fa a la Vil·la romana de Ca l’Escuder, Romeu va explicar que “hem de retrocedir 2.000 anys. Es tracta d’una troballa recent, soterrada i inèdita fins al moment… una important vil·la romana amb balneari, ubicada en una elevació a les vinyes de Ca l’Escuder i envoltada per un fort meandre de la riera de Lavernó… Al Penedès hi ha poques vil·les romanes i s’ha de preservar per al seu estudi posterior”.X