BUSCADOR

Caminada popular per l’Aplec del Pa i l’Empenta

Caminada popular per l’Aplec del Pa i l’Empenta

El proper 1 de maig l’Oficina de Turisme de Subirats organitza una caminada popular fins al Castell de Subirats. Començarà a l’Oficina de Turisme de Subirats, passarà pel Mirador, gaudint del paisatge i coneixent els elements patrimonials. Començarà al punt de trobada a les 8.30, on hi haurà un refrigeri i sortirà de l’Oficina a les 9 del matí, per ser a les 12 al Castell de Subirats. L’activitat és gratuïta, i l’horari s’ha fet coincidir amb els horaris del tren de rodalies.

Aquesta ruta és una activitat per tal de donar a conèixer l’Aplec del Pa i l’Empenta, una festa i data assenyalada al municipi. I a més, s’aprofita per tal d’oferir al visitant una visió complerta del paisatge de vinya, que inclou a més els costers de la zona boscosa a redós del Castell de Subirats. Cal destacar però el patrimoni de Subirats que es pot contemplar en aquesta ruta, tant la pedra seca, com també les masies històriques del municipi.

L’itinerari segueix el traçat de la Ruta Vitivinícola del Mirador. Una ruta que recull elements patrimonials de la història del municipi. Des de les restes prehistòriques del Jaciment dels Casots, passant per la Pedra Seca, Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.  També es remarca la importància de les masies, algunes d’història remota. El Mirador de la Bardera, és un dels punts d’interès, amb vistes privilegiades sobre la plana del Penedès. I finalment també les torres de guaita, la Torrota de Can Llopart per exemple, i finalment el mateix Castell de Subirats amb l’església romànica de Sant Pere de Subirats.

Cal tenir en compte que cal portar gorra per el sol i també es recomana portar roba còmode per caminar en un entorn natural.

Per a més informació, cal trucar a l’Oficina de Turisme de Subirats, al telèfon: 93 899 34 99 o bé, enviar un correu a l’adreça: info@turismesubirats.cat.

Informació addicional:

Els actes religiosos al Castell de Subirats començaran a partir de les 12 h del matí amb la celebració eucarística a la plaça del Santuari, i benedicció dels panets i del Terme Parroquial, la missa serà cantada per la Coral Jove d’Ordal, i seguidament començarà la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Baix Llobregat. A la tarda, després de la paella popular, hi haurà un espectacle d’animació infantil a l’era del castell i xocolatada per a tothom.

Descarrega el programa de l’Aplec del Pa i l’Empenta aquí.

 

 X