BUSCADOR

Caminada musical amb la lluna a la primera vinya de Catalunya

Caminada musical amb la lluna a la primera vinya de Catalunya

L’Agrupació Activa de Subirats proposa aquest mes la primera caminada amb la lluna plena, el dissabte 25 de maig, al jaciment de la Font de la Canya, on s’ha documentat la primera vinya de Catalunya, al municipi d’Avinyonet del Penedès, tocant a Subirats. Poc més de 9 kilòmetres en total. En aquest jaciment s’han trobat llavors carbonitzades de raïm del segle VII aC, una talla de la deessa de l’agricultura, un símpulum (cullerot de bronze per servir el vi), àmfores i altres objectes interessants per a la història de l’agricultura al Penedès. La trobada serà el dissabte 25 de maig a les 19’30 al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal (Subirats), on l’arqueòleg Dani López explicarà amb imatges, la trascendència del jaciment (entrada gratuïta per a tothom).

Després de la xerrada, començarà la caminada fins al turó de la Font de la Canya (ubicació del jaciment), on es comentaran in situ els treballs de recerca. Es soparà al mateix indret, i el grup Filibusters de Vilafranca del Penedès oferirà un concert de música dels Països Catalans.

Cal dur sopar, aigua, calçat còmode, roba d’abric, una manteta per seure al terra, i una copa de cava (que l’organització omplirà).

ANIMEU-VOS A COMPARTIR UNA NIT MÀGICA!

Preu caminada i concert: 10 euros (menors 12 anys gratuït). Inscripcions caminada: màxim divendres 24 de maig. a l’e-mail rovenmi@gmail.com o als telèfons 650473639-938994034 (Rosa Vendrell). A continuació teniu el cartell de l’esdeveniment.

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X