BUSCADOR

Caminada amb la lluna plena a la primera vinya de Catalunya

Caminada amb la lluna plena a la primera vinya de Catalunya

*** ATENCIÓ: A causa de la pluja la caminada amb la lluna plena a la primera vinya de Catalunya s’ajorna al 25 de maig

L’Agrupació Activa de Subirats enceta la temporada de caminades amb la lluna plena, el divendres 26 d’abril. El destí serà el jaciment de la Font de la Canya, on s’ha documentat la primera vinya de Catalunya, al municipi d’Avinyonet del Penedès, tocant a Subirats. En aquest jaciment s’han trobat llavors carbonitzades de raïm del segle VII aC, una talla de la deessa de l’agricultura, un símpulum (cullerot de bronze per servir el vi), àmfores i altres objectes interessants per a la història de l’agricultura al Penedès.

Amb el segell de l’Agrupació Activa de Subirats, l’activitat té diferents punts d’interès i tindrà sorpreses. La trobada serà el divendres 26 d’abril a les 20:30h al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, on l’arqueòleg Dani López explicarà amb imatges, la trascendència del jaciment. Tot seguit, començarà la caminada fins al turó de la Font de la Canya (ubicació del jaciment), on es comentaran in situ els treballs de recerca. Es soparà al mateix indret, amb la lluna de convidada, i el grup Filibusters de Vilafranca del Penedès oferiran un concert de música dels Països Catalans. En els minuts de descans, es sortejaran dues invitacions dobles per la caminada nocturna del divendres 24 de maig, a la Vinya pintada de l’artista Almirall-Llusià. Després es reprendrà la caminada per tornar a Sant Pau d’Ordal (Subirats), enmig de vinyes i oliveres.

Cal dur sopar, aigua, calçat còmode, roba d’abric, una manteta per seure (o jeure a l’herba durant el concert), i una copa de cava (que l’organització omplirà). Es recomana deixar a casa el rellotge, el mòbil i la pressa. El preu de la inscripció és de 10 euros (per pagar el grup musical). Si sobren diners es destinaran a cobrir despeses de la trobada Pedra Seca Sense Fronteres que tindrà lloc a Subirats el 4 i 5 de maig propers.

Inscripcions: màxim el dijous 25 d’abril a l’e-mail rovenmi@gmail.com o als telèfons 650473639-938994034 (Rosa Vendrell).

Us hi esperem a Subirats, Capital de la Vinya!X