BUSCADOR

Alerta del pla VENTCAT

Alerta del pla VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió de forts vents avui divendres al prelitoral central.

  • Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardinsRetireu o fixeu bé els objectes que tingueu a l’exterior per evitar accidents
  • Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen avui divendres sobretot al prelitoral central.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui es podran produir ratxes de vent superiors als 72 km/h especialment a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès i, amb menor intensitat, a altres comarques de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Eviteu els desplaçaments que no siguin imprescindibles i recordeu que hi ha restriccions a la mobilitat per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Podeu consultar les restriccions en vigor i altra informació relativa al COVID-19 en aquest enllaç: https://bit.ly/2Mb9rP3

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 X