BUSCADOR

3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

Simulació de la posició del soldat al niu de metralladora

Del 18 al 20 de gener se celebrarà a Subirats les 3es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica, amb motiu del 74è aniversari dels enfrontaments de la Guerra Civil a les Muntanyes d’Ordal, el 23 i 24 de gener de 1939, els quals van significar la darrera defensa de Barcelona abans de la seva caiguda a mans de l’exèrcit franquista. Dins el projecte de recuperació de la memòria històrica de Subirats, a càrrec d’historiadors locals, s’han descobert els darrers anys les evidències d’aquests combats mitjançant trinxeres, nius de metralladora i restes de peces dels combats, entre d’altres elements i gràcies a la col.laboració veïnal. Des de fa tres anys el Patronat de Turisme de Subirats organitza la ruta guiada “Última Defensa de Barcelona” el 3r diumenge de cada mes per mostrar totes aquestes troballes. L’any 2010, en el primer aniversari d’aquesta iniciativa es van celebrar les 1es Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats per dinamitzar encara més aquest fet històric i possibilitar la creació d’un Centre d’Interpretació al respecte. Ara, la tercera edició d’aquestes jornades se celebren amb l’organització del Centre d’Estudis de Subirats (CESUB) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Subirats i el Patronat de Turisme de Subirats. A continuació teniu el complet programa d’actes i activitats, amb xerrades, exposicions, obres de teatre i projeccions, els quals es poden combinar amb les visites als cellers i caves, així com l’oferta de restauració a Subirats.

A tal efecte el dissabte a les 10 hores s’inicia des de l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats) la Ruta Bici Penedès Guerra Civil, un agradable passeig en bicicleta per vinyes i tast a caves i cellers de cava i vi ecològics, tal com s’elaborava a l’època de la Guerra Civil. En la seva visita del dissabte a les 11 hores, el recorregut del Castell de Subirats – Santuari de la Font Santa serà una edició especial amb explicacions de com va viure el monument la Guerra Civil, situació que també s’explicarà a l’entorn del moviment esperantista a les visites guiades del cap de setmana al Museu d’Esperanto de Subirats. També teniu a continuació la notícia publicada pel diari El 3 de Vuit quan es va dónar a conèixer l’“Última Defensa de Barcelona” i que us servirà per tenir dades sobre aquest fet històric.

Així doncs us convidem a participar a totes les activitats i especialment a la ruta que recorrerà els principals vestigis dels combats de la Guerra Civil a Subirats. Per aquesta edició especial encara hi han places disponibles. Teniu més informació i us podeu inscriure aquí seleccionant aquesta data. Us hi esperem!.

Events

El 3 de Vuit 22-1-10: L’última defensa a Subirats


X