BUSCADOR

25N – Recomanacions literàries

25N – Recomanacions literàries

El Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones se celebra anualment el 25 de novembre per denunciar les violències que s’exerceixen sobre les dones en tot el món i reclamar polítiques en tots els països per a la seva erradicació.

La convocatòria fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.

La violència masclista és la manifestació més esfereïdora del patriarcat  i representa un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones en qualsevol de les seves:

  • formes (física, psicològica, sexual i econòmica),
  • àmbits (en la parella, en la família, a la feina, a l’espai públic, etc.) i
  • expressions (agressions sexuals, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, esterilitzacions massives, maternitat obligatòria, prohibició d’avortar, submissió química, violacions en conflictes bèl·lics, etc.

 

Recomanacions literàries en el marc del 25N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Ajuntament de Subirats vol contribuir en reclamar polítiques en tots els països per a l’erradicació de la violència contra les dones.

Us proposem un seguit de títols escollits, per una de les accions promogudes, per la Xarxa de Biblioteques municipals per dir #prouviolenciamasclista

 

Jauría de Jordi Casanovas

Ahora contamos nosotras de Cristina Fallarás

El bloc de las edades de Manuel J Rodriguez

Nomes una vegada de Marta Buchaca

T’imagines la vida sense ell? De Isabel-Clara Simó

Mujeres que ya no sufren por amor de Coral Herrera Gómez

 

Més informació al web https://bibliotecavirtual.diba.cat/25nX