BUSCADOR

15è Subirats Tasta’l

El Subirats Tasta’l és una fira per tastar la qualitat dels vins i caves dels cellers de Subirats, promocionar la gastronomia del municipi i posar en valor els productes del territori i el nostre patrimoni.

Subirats Tasta’l és una fira consolidada on trobareu espais per als amants del vi i el cava, propostes gastronòmiques i degustacions elaborades amb productes de proximitat.

En cada edició del Subirats Tasta’l promocionem una part del nostre patrimoni i organitzem diferents activitats i propostes turístiques que fan de la mostra un esdeveniment festiu per a tota la família.

Horaris i emplaçament: 


Diumenge 24 de novembre d’11 a 15 h. Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal. 

Inauguració: 


A les 10.30 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats, inauguració oficial del 15è Subirats Tasta’l a càrrec de l’Il·lm. Sr. Agustí Vallverdú Gil, Alcalde de Les Cabanyes. A continuació cercavila a càrrec dels gegants de Les Cabanyes i les colles de Subirats: Gegants de Lavern, Can Batista, Ordal, Ca l’Avi i Capgrossos de Can Cartró.   

Preus: 


8 tiquets degustació: 6,00€ 

Copa Riedel: 3,00€ 

*Els tiquets degustació i la copa Riedel es podran adquirir anticipadament a l’Ajuntament de Subirats i a l’Oficina de Turisme a partir de l’11 de novembre.

*Els tiquets són bescanviables per vi, cava o degustació gastronòmica. Cada expositor decidirà el nombre de tiquets a bescanviar en funció del producte. 

*Només se serviran degustacions amb la copa del Subirats Tasta’l. 

Programa d’activitats: 


En tot l’horari de la mostra (d’11 a 15h)

Degustació de vins i caves de Subirats a càrrec dels cellers participants.

Degustació gastronòmica a càrrec dels restauradors i elaboradors de Subirats amb la participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès amb degustacions elaborades per restaurants del municipi com acció promocional del producte i la cuina de l’ànec mut amb degustacions elaborades pel restaurant Cal Padrí. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla (Programa de Formació i Inserció en l’especialitat d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès).

Mercat i exposició de productes de la terra, artesania i art de Subirats a càrrec dels productors, artesans, artistes i entitats participants.

Activitats i tallers infantils relacionats amb la cultura del vi i el cava a càrrec de Fem Vinya i ArqueoVitis.

Exposició “El Puig del Cocodril, una fortificació d’època ibèrica excepcional”. Mostra de les restes arqueològiques recuperades a la darrera excavació, a la sala del Centre Agrícola de Sant Pau.

Activitats complementàries: 


* 9.15h – Passejada i visita guiada al Jaciment del Puig del Cocodril. Gaudeix de l’entorn del Castell de Subirats i la visita comentada al jaciment del Puig del Cocodril. Sortida a peu de l’aparcament del Castell de Subirats. Durada: 2 hores. Distància: 3 Km. Desnivell: 298 m. Activitat apte per a tots els públics (mínim 10 participants). Preu: 5 € (inclou guia local, visita al jaciment i assegurança).

* 10 a 14h – Servei de lloguer de bicicletes. Vine en tren i agafa una bicicleta per circular de manera sostenible per les rutes enoculturals de Subirats. Entrega i recollida de la bicicleta a l’estació de tren de Lavern (EnoBiCiNGPENEDÈS). Et guardem la bici a la fira (carpa Bikemotions). Col·labora: Bikemotions, EnoBiCiNGPENEDÈS i Renfe Rodalies. Preus promocionals amb el 50% de descompte pel servei/transfer d’anada i tornada en l’horari convingut: bici convencional, 5€ i bici elèctrica, 10€.

* 12h – Tast guiat de vins blancs elaborats per cellers de Subirats a càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Canals & Casanovas; Carles de Lavern i Celler Esteve i Gibert Viticultors. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 50 minuts. Preu: 6 euros.

12.30h – Tastar l’esperanto. Taller pràctic d’esperanto per comprendre com és la llengua i com funciona a càrrec de l’Associació Catalana d’Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio. Al Museu d’Esperanto de Subirats. Durada: 50 minuts. Activitat gratuïta.

* 13 h – Tast guiat d’escumosos elaborats per cellers de Subirats a càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Casa Ravella; Finca la Font de Jui i Caves Ventura Soler. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 50 minuts. Preu: 6 euros.

* Activitats amb inscripció prèvia. Reserves i més informació a l’Ajuntament de Subirats i l’Oficina de Turisme. Sala de tast ubicada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats.

Aquest programa pot patir modificacions per causes alienes a l’organització. Recomanem consultar la informació actualitzada a www.subirats.cat i/o www.turismesubirats.cat.

Expositors: 


VINS I CAVES 

Albet i Noya, Carles de Lavern, Cellers Carol Vallès, Casa Ravella, Cava Canals Casanovas, Cava Guilera, Caves El Mas Ferrer, Caves Fèlix Massana Ràfols, Caves Ventura Soler, Celler Esteve i Gibert, Celler Eudald Massana Noya, Covides Vinyes-Cellers, Llopart,  MasPujadó, Oliver Viticultors, Finca La Font de Jui, Olivé Batllori i Sabaté i Coca – Castellroig.  

GASTRONOMIA 

Restaurant Cal Xim, Cafè Centre Agrícola Sant Pau d’Ordal, Ànec Mut del Penedès, Gall del Penedès, Ca l’Estevet i Cal Pelegrí.  

PRODUCTES DE LA TERRA, ARTESANS I ARTISTES  

Creative, De la tieta sabons, Mel Can Mallofré, Montse Roman, Oli Ferré Amell, Set Pots, Lluna del Sud i Vinyet, melmelades de raïm, Àngel Martínez, Fusta amb roba i Lluís Masachs Mestres. 

SERVEIS TURÍSTICS 

BIKEMOTIONS – Lloguer i rutes en bicicleta elèctrica i convencional. 

ENTITATS 

Escola Sant Jordi, Residència Font Santa i El Cenacle i Apropa’t a la diversitat.

MUNICIPI CONVIDAT:

Les Cabanyes, que disposarà d’un espai propi a la fira per donar a conèixer el seu patrimoni cultural, festiu i turístic.


 

Descarrega aquí el tríptic informatiu del 15è Subirats Tasta’l

Descarrega aquí el cartell del 15è Subirats Tasta’l

 

 

X